De wereld zal altijd blijven veranderen. Het afgelopen jaar hebben we dat op een intense manier meegemaakt. COVID zorgde ervoor dat we een nieuwe manier van leven kregen; offline mochten we bijna niks meer en online explodeerde de wereld nog meer. Als ondernemer en als mens is het soms lastig om focus te blijven houden. Juist in een wereld die altijd ‘aan’ staat. De online wereld is 24/7 te bezoeken en er is geen ‘uit’. Het is een makkelijk om uren door je telefoon te scrollen. Veel verloren tijd. Je bent niet gefocust op dat wat je echt leuk vindt om te doen of wilt doen. Er is gewoonweg te veel ruis. Iedereen communiceert alles wat hij of zij doet. Dat zorgt voor veel onrust. Je hebt het gevoel dat je mee moet doen met alles. Online lijkt alles mooier. Iedereen blijft fit met home workouts, maakt gezonde recepten, leert nieuwe dingen, gaat een persoonlijke groei door, vertaalt zijn gehele onderneming naar een online onderneming en ga zo nog maar even door.

Al deze prikkels en overload aan content, zorgen ervoor dat jijzelf totaal geen focus meer behoudt. Want weet je, je hoeft helemaal geen home workouts te doen om fit te blijven, je hoeft geen online cursussen te volgen om succesvol te worden, je hoeft niet je gehele onderneming naar online te vertalen. Niks moet. Wat je wél moet doen, is focus behouden, leren luisteren naar je lichaam. Want die vertelt je altijd wat het nodig heeft. Dan wordt het geen moeten meer, maar dan gaan het vanzelf, omdat je daar zin in hebt.

Met het toepassen van gezonde routines in je dagelijks leven, behoud je een focus. Dit zorgt ervoor dat je blijft leren luisteren naar je lichaam en geest. Disconnect gedurende dag van die altijd ‘aan’ wereld en check in bij jezelf. Voel wat jij wilt in plaats van wat alle anderen doen op social media. Groeien kun je alleen als je luistert naar je lichaam, als je kiest voor welzijn. Dat het lichamelijk én geestelijk goed met je gaat.

Het behouden van focus, zorgt voor meer productiviteit. Je hebt geen ruis en focust op dat wat jouw lichaam en geest nodig hebben. Wij geven hier 6 tips wat de basis is voor het toepassen van gezonde routines:

  1. Breng structuur aan in je dag. Sta op een bepaald tijdstip op, plan je werkdag, plan je ontspannen momenten in. Maak lijsten van dingen die je moet en wilt doen. Plan alles in. En streep ze door als je ze gedaan hebt. Dit zorgt voor een positief gevoel en dit positieve gevoel werkt weer door in andere dingen.
  2. Kies voor gezonde routines; een sigaret roken om 7 uur ‘s ochtends, kun je een routine noemen. Alleen is dit een ongezonde routine. Kies voor gezonde routines.
  3. Focus op één ding tegelijk. Door structuur aan te brengen in je dag, kun je per activiteit je focussen op die activiteit. Je bent productief bezig met die activiteit binnen een bepaalde tijd en hebt geen ruis van andere activiteiten.
  4. Deel grote activiteiten in kleine activiteiten; maak het behapbaar. Grote activiteiten kunnen zo groot worden in je hoofd, dat je er liever niet aan begint, omdat je er zo tegen op kijkt. Deel het op in kleine onderdelen en verwerk ze in je planning. Je maakt het veel meer behapbaar, voer de taak daarvoor uit en de grote activiteit is snel volledig uitgevoerd.
  5. Zorg dat je voldoende nachtrust hebt. Met een gezonde avond routine, kom jij aan voldoende slaap. Blijf ons volgen, want soon more over een gezonde avondroutine!
  6. Stop met eindeloos scrollen op je telefoon. Ga aan de slag met gezonde routines, plan je dag in met deze gezonde routines en zorg dat je tijdens je routines zo veel mogelijk weg blijft van je telefoon. Al die ruis van de online wereld, zorgt voor geen focus op het hier en nu.

Het start met deze basis en vanuit hier is het simpel gezegd alleen nog maar zo veel mogelijke gezonde routines creëren en toevoegen aan je dagen. Lees onze blog en volg ons op Instagram om dagelijks meer over gezonde routines te leren en jezelf deze aan te leren.

Leave a Reply