Hoe verander je je gedrag?

Je wilt groeien, je hebt dromen en doelen, maar hoe kom je daar? Alles begint met het aanpassen van je gedrag en het veranderen van je mindset. En dat vraagt om discipline en geduld. Veel mensen haken af bij bepaalde dromen, omdat ze simpelweg niet weten hoe ze daar moeten komen. Het lijkt onbereikbaar en het ontbreekt aan zelfvertrouwen. Dit is zo zonde! Gedrag kun je veranderen, door er dagelijks mee bezig te zijn (routine). Jezelf herprogammeren. Dat vraagt om discipline en geduld.

Wil jij jouw dromen waarmaken, wil jij groeien en wil je veranderen? Wij geven hieronder 4 tips die verandering behapbaar maken:

1. Maak het klein

Knip je grote doel in kleinere doelen, zodat het makkelijker te doen is. Je wilt bijvoorbeeld een bepaalde vaardigheid onder de knie krijgen. Begin dan met iedere dag 15 tot 30 minuten dit in te plannen. Maak het een routine. Zo maak je het behapbaar.

2. Maak het makkelijk

Door te beginnen met één makkelijke handeling. Is de kans groot dat je daarna meer wilt. Jezelf in beweging zetten, is vaak de lastigste stap, maar als je eenmaal in beweging bent, gaat het makkelijker.

3. Maak het positief

Focus op dat wat je wél al kan. Dit maakt je minder onzeker en geeft je motivatie om door te blijven gaan.

4. Supported mensen

Zorg voor supported mensen om je heen. Vind je het lastig om bepaald gedrag te veranderen? Vraag hulp aan je omgeving. Kijk wie en wat jij nodig hebt om je gedrag te kunnen veranderen.

Wij geloven in de kracht van routines. Door dagelijks routines toe te passen in jouw leven, zal je leven erover een paar maanden totaal anders uitzien. En vergeet niet dat jouw omgeving, een belangrijke factor is voor jouw groei. De 5 mensen met wie je het meest omgaat, bepalen jouw gedrag. Dus zorg dat je omgaat met mensen die je supporten in jouw dromen en je de liefde en het vertrouwen geven die je verdient

Ben jij hier al bewust mee bezig?

Leave a Reply